Apariții în media

Vezi ultimele noutăți despre activitatea companiei noastre.

Când devine profitabilă achiziția unui RVM
Sistemul Garanție-Returnare a adus în fața retailerilor din România o nouă provocare: obligativitatea de a prelua ambalajele SGR de la consumatori și restituirea garanției de 50 de bani pentru fiecare în parte. Cum poți transforma o obligație legislativă într-un plus pentru businessul tău, aflăm de la Bogdan Trancă, Director Comercial Envipco România.
PETrică și-a făcut datoria, acum se pensionează. Brașovul trece la Sistemul de Garanție-Returnare public
După ce Brașovul a făcut pionierat cu sistemul de colectare a ambalajelor reciclabile de la populație prin intermediul celor 3 automate de tip RVM (Reverse Vending Machine – distribuitor automat reversibil) și odată cu trecerea, în totalitate, la ambalaje cu garanție, cele două sisteme PETrică operaționale în acest moment vor mai funcționa până în data de 30 iunie inclusiv.
Comercianții mici și SGR. Perspective și soluții
Conferința Green Report despre Managementul Deșeurilor SGR a adus în prim plan una dintre cele mai arzătoare provocări ale sistemului și anume aceea a integrării micilor comercianți. Prezent la conferință, Bogdan Purcherea, Managing Director Envipco România, a prezentat perspectiva sa asupra sistemului SGR, la 3 luni de la lansare, cu accent pe importanța găsirii unei rezolvări pentru această categorie de comercianți.
[VIDEO]: Campanie de reciclare inedită în România cu ajutorul unor roboți ai binelui
Campanie de reciclare inedită în România cu ajutorul unor roboți ai binelui. Pe străzile din trei orașe din Alba au apărut automate inteligente de colectare selectivă care transformă deșeurile în fapte bune. Pentru fiecare PET, Crucea Roșie primește 1 Euro, iar banii vor fi folosiți pentru a susține proiecte umanitare.
Aparatele de colectare automată Envipco cresc eficiența businessurilor din retail în implementarea Sistemului de Garanție-Returnare
Pe 30 noiembrie anul acesta, urmează intrarea în funcțiune a Sistemului de Garanție-Returnare în România. În cadrul sistemului, comercianții au obligația de a colecta ambalajele, manual sau automat. Procesarea manuală, deși nu presupune o investiție inițială mare, presupune un efort administrativ constant, un spațiu mare pentru depozitarea ambalajelor returnate, precum și riscuri de eroare sau fraudă.
Bogdan Purcherea, Envipco Romania: “We aim to double our RVM production capacity in the next 2-5 years”
“In the next 2-5 years, we estimate (depending on the expansion of the warranty-return systems in other European markets) that we will double our production capacity, both in terms of space and the size of the team.”
Automatizarea colectării ambalajelor în Sistemul de Garanție-Returnare, un proces de durată
Procesul de automatizare a colectării ambalajelor în Sistemul Garanție-Returnare este unul lung și cu un grad de complexitate ridicat, în principal din cauza structurii retailului din România, dominată de magazinele mici, a declarat Bogdan Purcherea, managing director Envipco România, în cadrul conferinței „Managementul deşeurilor: Sistemul Garanţie – Depozit şi taxa pe plasticul nereciclat”, organizată de Green Report.
Peste 750.000 de PET-uri colectate prin campania Carrefour “Plata cu PET”. Retailerul lansează cea de-a patra ediție
Carrefour România lansează cea de-a patra ediție a campaniei Plata cu PET, în 20 de hipermarketuri din țară, campania fiind derulată în parteneriat cu liderul pieței locale de băuturi, Coca-Cola HBC România și GreenPoint Management, dar și cu sprijinul Financiar Recycling, Professional Recycle, Green PC Ambalaje și Envipco România.
Carrefour lansează cea de-a patra ediție a campaniei Plata cu PET
Carrefour România lansează cea de-a patra ediție a campaniei Plata cu PET, în 20 de hipermarketuri din țară, începând cu 22 septembrie 2022. Campania este derulată în parteneriat cu liderul pieței locale de băuturi, Coca-Cola HBC România și GreenPoint Management.
Peste 2.500 de bilete, emise gratuit clujenilor care colectează selectiv. Noi recompense, luate în calcul de municipalitate
Aparatele de reciclare a deșeurilor de plastic, aluminiu sau sticlă, amplasate de primărie în Piața Zorilor și Piața Flora, sunt un real succes. Peste 2.500 de bilete de transport în comun au fost eliberate gratis pe baza voucherelor eliberate de aparate, a declarat viceprimarul Dan Tarcea joi, la un post local de radio.
Mănășturenii care reciclează primesc bilete gratuite de autobuz. Un nou punct de colectare a fost inaugurat
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat, luni, 1 august, că a fost inaugurat un nou punct de colectare selectivă a ambalajelor la Piața agroalimentară Flora, din cartierul Mănăștur. În schimbul ambalajelor, clujenii obțin un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban.
Biletul „de reciclare”! Transport gratuit pe autobuz pentru clujenii care reciclează
Un nou proiect-pilot pentru colectarea selectivă: clujenii care reciclează mai multe ambalaje primesc bilete gratuite pentru transportul în comun.
[VIDEO] Clujul Verde: Reciclezi și călătorești GRATUIT cu transportul public
Primăria Cluj-Napoca anunță un nou proiect pilot pentru colectare selectivă. Începând de astăzi, la Piața agroalimentară Zorilor este amplasat un container pentru colectarea deșeurilor provenite din ambalaje de băuturi – sticlă, plastic, aluminiu/metal. În schimbul ambalajelor reciclate, clujenii pot obține un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban.
Sistemul Garanţie-Returnare aproape de implementare – Va fi cel mai mare proiect logistic din România în ultimii 30 de ani
Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) este foarte aproape şi va fi cu adevărat cel mai mare proiect logistic realizat în România, în ultimii 30 de ani, a declarat, luni, la Sebeş, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.
Envipco, printre marii furnizori mondiali de RVM-uri, va avea în România principala fabrică a grupului din Europa
Envipco, unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de RVM-uri (Reverse Vending Machines), va avea la Sebeș principala fabrică din Europa.
La Envipco Sebeș se trăiește viitorul. Fabrica de curățat România de deșeuri de la băuturi s-a deschis
Envipco România. Sună vreun clopoțel? Ați auzit câte ceva? Hm? Măcar în treacăt? Măcar când ați trecut prin Brașov? Poate prin Ciugud?
Ministrul Mediului, Tánczos Barna a vizitat fabrica Envipco din Sebeș
Ministrul Tánczos Barna a vizitat în cursul zilei de astăzi 30 mai 2022, la Sebeș, prima fabrică din România o care produce sisteme de colectare a ambalajelor de băuturi, inaugurată în luna mai a acestui an.
[VIDEO] Prima fabrică din România care produce mașini de colectat ambalaje de băuturi | Envipco Romania
Dutch investor builds RVM factory in Romania to capture recycling industry’s development
Dutch company Envipco has completed an investment of over EUR 2 million in a factory of smart machines for the selective collection of packaging – or Reverse Vending Machines (RVMs ).
Envipco, o companie globală care produce sisteme de colectare a ambalajelor de băuturi, își lansează prima fabrică din România
Envipco, o companie globală care produce sisteme de colectare a ambalajelor de băuturi, își lansează prima fabrică din România și va instala automatele produse de aceasta în multiple locații din România și apoi Europa.
Olandezii de la Envipco au investit peste 2 mil. euro la Sebeş într-o fabrică de echipamente pentru colectarea selectivă a ambalajelor de băuturi
Compania olandeză Envipco a finalizat o investiţie de peste 2 mil. euro într-o fabrică de echipamente pentru colectarea selectivă a ambalajelor de băuturi, construită în municipiul Sebeş, din judeţul Alba.
[VIDEO] Envipco, prima fabrică din țară care produce echipamente inteligente de colectare selectivă, deschisă oficial la Sebeș
Envipco România a deschis, miercuri – 4 mai, la Sebeș, singura fabrică din țară care produce echipamente inteligente de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi.
Comunicat primarul Dorin Nistor: Sebeșul a fost și este un loc prielnic muncii și investițiilor
Miercuri, 4 mai 2022, la Sebeș a demarat activitatea fabricii ENVIPCO România, care oferă soluții inteligente de colectare selectivă.
Compania olandeză Envipco a investit peste 2 milioane de euro într-o fabrică din județul Alba
Compania olandeză Envipco a finalizat o investiţie de peste 2 mil. euro într-o fabrică de echipamente pentru colectarea selectivă a ambalajelor de băuturi, construită în municipiul Sebeş din judeţul Alba.
Investiţie olandeză de 2 milioane de euro la Sebeş: fabrică de echipamente pentru colectarea ambalajelor
La Sebeş, judeţul Alba, a fost inaugurată oficial singura fabrică din România care produce echipamente inteligente de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi.
Petrică, primul aparat pentru reciclarea ambalajelor fabricat în România
În județul Alba, o firmă a demarat producția unor instalații de reciclare care vor deveni foarte utile din toamna acestui an. Conform legii, de la 1 octombrie toate lanțurile de hypermarketuri şi supermarketuri au obligaţia să preia ambalajele făcute din materiale reciclabile şi să ofere bani în schimbul lor.
[VIDEO] Căutați-l pe Petrică! Țara va fi mai curată.
La Sebeș s-a inaugurat prima fabrică de aparatură avansată de reciclat recipiente de băuturi: peturi, doze, sticle. Envipco dă locuri de muncă românilor și creează utilajele prietenoase cu natura și buzunarul omului. Și pentru că aparatul a fost simpatizat din prima, i s-a spus Petrică.
ZF Economia verde. Bogdan Purcherea, Envipco, producător de automate pentru colectarea recipientelor de băuturi: Ne aşteptăm la vânzări de 20-30 mil. euro pe an
„Există aparate mici care colectează câteva sute de ambalaje, dar şi aparate mai mari care pot colecta câteva mii. Cele mai mici costă 15.000-25.000 de euro, iar unul mare ajunge la câteva sute de mii de euro.“
[VIDEO] Revine garanția la sticle. Interviu cu Bogdan Purcherea
Din octombrie anul acesta (așa zice legea) ni se va reține automat garanție la ambalajele băuturilor care sunt vândute în România – adică la PET-uri, la sticle de sticlă, dar și la doze, indiferent că-s de apă, bere, cidru, cico etc. Garanția: 50 de bani pe ambalaj.
Envipco, cei care produc automatul de reciclat PETrică, au deschis o fabrică la Sebeș
Dorință există. Cam asta trebuie să înțeleagă toți oamenii din domeniul reciclării. Că vremea pentru teste și încercat marea cu degetul a trecut de ani buni, acum e momentul pentru acțiune cu toată viteza.
Unde poți primi bani în schimbul ambalajelor și deșeurilor duse la reciclat?
Soluție inovatoare – Prima Stație Verde a fost pusă în funcțiune la hipermarketul cora Pantelimon. Pot fi reciclate PET-uri, sticle, doze de aluminiu și deșeuri electronice și electrocasnice. Clienții care reciclează sunt recompensați cu un tichet valoric care poate fi folosit la cumpărături în rețeaua hipermarketurilor cora.
Transport în comun gratuit pentru braşovenii care reciclează
Braşovenii care reciclează vor putea utiliza transportul în comun din oraş în mod gratuit! Este provocarea pe care a lansat-o primarul Allen Coliban locuitorilor care îşi doresc un Braşov verde. Primarul le cere concetăţenilor să facă din Braşov un exemplu în ce priveşte reciclarea.
Cum a ajuns PETrică un real succes la Braşov. Peste 5.000 de ambalaje din plastic sunt recuperate zilnic
Mai puţin de trei săptămâni i-au fost necesare lui PETrică să strângă 100.000 de ambalaje reciclabile. Amplasat de Primăria Braşov în Livada Poştei cu ocazia Forumului Oraşelor Verzi, chioşcul care strânge PET-uri, doze de aluminiu şi sticle a ajuns la impresionanta cifră în 20 de zile.
Pentru un mediu curat!
Primăria Municipiului Brașov organizează, în perioada 6-12 septembrie 2021, „FORUMUL ORAȘELOR VERZI” ! Forumul Orașelor Verzi (FOV) va fi cel mai important eveniment dedicat sustenabilității de mediu din România. Evenimentul are ca scop principal informarea, conștientizarea și educarea participanților, atât a copiilor, cât si a adulților, în vederea adoptării unui comportament…
PETrică 3, din zona Dacia, ar putea depăși recordul de 7 recipiente colectate pe minut, stabilit de predecesorul său
PETrică 3, automatul de colectare a recipientelor de băuturi, din plastic, metal și sticlă, care a devenit funcțional începând de azi, în zona pietonală a Pieței Dacia din Brașov, în fața complexului Rapid, ar putea depăși recordul de 7 recipiente colectate pe minut, stabilit de predecesorul său din zona Astra, după doar 40 de zile de funcționare…
Comuna Șpring, prima din România cu centru de colectare și returnare a recipientelor de unică folosință
Localitatea cu 700 de ani de istorie din județul Alba, comuna Șpring, își deschide orizontul spre ecologie, devenind prima comună din România cu un centru de colectare și returnare a ambalajelor de unică folosință.
Ciugud – prima comunitate din România care își lansează propria monedă virtuală: CIUGUban
Comuna Ciugud, promotorul național al conceptului „Smart Village”, este prima comunitate din România care își lansează propria monedă virtuală: CIUGUban. Moneda va fi folosită, în primă fază, pentru a recompensa cetățenii, în special copiii, care colectează selectiv deșeurile și reciclează ambalajele din plastic, sticlă și aluminiu.
Ministrul Mediului, vești noi. Când o să fie pus în funcțiune sistemul de reciclare
Ministrul Mediului a făcut anunțul așteptat de foarte mulți români cu privire la programul de garanție-returnare! Tanczos Barna a oferit informații prețioase despre sistemul prin care sunt oferiți banii înapoi pentru fiecare sticlă și PET reciclat.
Forumul Orașelor Verzi este un eveniment dedicat întregului oraș Brașov
Nevoia de promovare a comportamentelor ecologice, atât în viața privată cât și în cea publică, a condus Primăria Municipiului Brașov la organizarea evenimentului. De la prima ediție, FOV a devenit cel mai important eveniment dedicat politicilor publice de mediu din România.